Pomazánka z červenej repy s vlašskými orechmi

, , No Comments
Netradičná pomazánka sa vždy hodí ako záchrana, keď vás nečakane prepadne návšteva. Alebo keď si už viac nechcete lámať hlavu, čo pripraviť deťom na desiatu či raňajky. Vyskúšajte kombináciu červenej repy a vlašských orechov. Prečo?

V tomto chladnom a sychravom jesennom počasí vám zlepší náladu čokoľvek farebné a to táto pomazánka rozhodne spĺňa. Navyše sa zíde tiež dobrá imunita, ku ktorej vám dozaista dopomôže aj repa. Tá je cenná najmä pre jej vysoký obsah vitamínu C a B skupiny, a obsahuje tiež značné množstvo minerálnych látok - draslíka, horčíka, mangánu, železa. Je tiež zdrojom vlákniny a pôsobí močopudne. 

Vlašské orechy sú zas skvelým zdrojom "zdravých tukov" - omega-3 a omega-6 nenasýtených mastných kyselín, vďaka ktorým si udržíte normálnu hladinu cholesterolu v krvi a budete mať pružnejšie cievy. Vlašáky sa ospevujú tiež pre vysoký obsah vitamínu B6, E, folátu, tiamínu, mangánu, medi, draslíka, fosforu, zinku a mnohých ďalších látok. 


Na zhruba 4 porcie budeme potrebovať:
  • 250 g varenej alebo pečenej repy
  • 50 g vlašských orechov
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 120 g bieleho jogurtu
  • soľ, korenie, prípadne petržlenovú vňať
Postup:
     1. Repu očistite, vložte do alobalu a pečte zhruba 30-60 min.
     2. Po vychladnutí nakrájajte najemno, prípadne použite mixér.
     3. Nasekanú repu zmiešajte s jogurtom, prelisovaným cesnakom a najemno nasekanými
         vlašskými orechmi. Osoľte, okoreňte.

Peknú farebnú jeseň vám želá Vaša Petra :)

0 komentářů:

Zverejnenie komentára